Tracking túra a West Highland Way legszebb részén - 3 vagy 4 napos túra ajánlat

westhighlandway_utvonal_map1.jpg
Elhelyezés: 
szálloda***
Ellátás: 
reggeli
Utazás: 
egyéni
Azonosító: 
58-16


Tracking túra a West Highland Way legszebb részén
 3 vagy 4 napos csapatépítés vagy program baráti társaságok részére

Program:
1. nap:
Indulás menetrend függvényében Budapestről repülő járattal Edinburghba vagy Glasgowba. Érkezés után, transzfer Fort William környéki szállásra. Szállás két éjszakára.

2. nap: Túra a West Highland Way Kingshouse, Glencoe, Kinlochleven szakasza (14,5 km)
A Skót Fel¬földön nincsenek nagy magasságok és szintemelkedések, emiatt a túra egyáltalán nem megerőltető. Skócia egyik legszebb völgye a Glen Cloe, mely súlyos történelmi tragédiától terhes. 1692-ben két skót klán összetűzésbe keveredett, aminek a vége a „glencoe-i mészárlás“ lett. A harc nagyon sok emberéletet követelt, sokan azonban a hegyekbe menekültek. Velük viszont a könyörtelen skót tél végzett. 8-900 m magas hegyek közt túrázunk, majd átkelünk a LochLeven tó völgyébe. Az Ördög-lépcsőn keresztül érünk fel egy nyeregre, ahonnan egy közeli kilátópontba is feltúrázhatunk. Innen pazar kilátás nyílik a Skót Felföld vonulatára. Láthatjuk a Három Nővér hármas hegycsoportját és a Buachaille Etiv Mor hegyét, mely sokak szerint a Felföld legszebb formájú hegye. Nyaranta nagyon sok sziklamászó keresi fel ezt a hegyet, hogy a szinte függőleges falain kapaszkodjanak fel a csúcsra. Az Ördög-lépcső másik oldalán ereszkedünk le egészen a Loch Leven fjord partján lévő Kinlochleven városkába. A Skót Felföld loch-jai (tavai illetve fjordjai) a jég korszakban keletkeztek, csak úgy mint a Skandináv-fél¬sziget hasonló földrajzi képződményei. Táv: 12 km.

3. nap: túra a Ben Nevis környékén (az Egyesült Királyság legmagasabb hegye) (kb 12 km),
Skócia és egyben Nagy-Britannia legmagasabb csú¬csára indulunk. A Ben Nevis „mindössze“ 1343 m magas, de a Skót Felföldön ez is tekintélyes magasságnak számít. Az időjárás nagyon változékony erre felé; jellemző, hogy télen itt edzenek a legjobb angol hegymászók a világ legmagasabb csúcsaira tervezett expedícióik előtt. A Ben Nevis északi fala hírhedt hegymászó körökben, annak téli megmászása óriási kihívás számukra. A csúcs elérése nyáron azonban sokkal kevesebb kockázatot rejt, oly annyira, hogy a nyári hó¬napokban a jelzett turista ösvényen sok ezer turista vág neki a túrának. Az időjárás azonban ekkor is könnyen tréfát űzhet a bakancsos kirándulókkal. A szikrázó napsütésből bármikor lehet sűrű köd és eső. Néhány óra alatt könnyen átélhetjük mind a négy évszakot... Az útvonal Fort William várostól nem messze indul tengerszintről. Az ösvény jól ki járt és nem meredek, a csúcs környékén azonban számíthatunk hó foltokra is. Körülbelül négy óra alatt érkezünk az 1343 m magas Ben Nevis csúcsára, ahonnan szép idő esetén csodás kilátás tárul elénk a kör¬nyék tavaira, hegyeire, falvai a. Némi nézelődés és pihenés után indulunk lefelé a már meg is¬mert útvonalon. Táv: 12 km,
Majd transzfer Edinburghba/Glasgowba. Menetrend függvényében haza is lehet utazni, de ajánlunk még egy plusz napot!

4. nap menetrend függvényében választható program.
Egyéni városnézés, majd transzfer a repülőtérre Edinburghba/Glasgowba.

Az ár tartalmazza:
- szállás 3*-os szállodákban/panziókban, kétágyas elhelyezéssel
- reggeli
- busz a program teljes időtartamára /3.napig/
- túravezető a két túra alatt
- angol/magyar nyelvű asszisztencia (időponttól függően).

Előzetes ár 3 napra: 171.500 Ft/fő-től
Előzetes ár 4 napra: 191.500 Ft/fő-től