Skót whisky túra

whisky_trail.jpg
Utazás formája: 
Fly & Drive program
Elhelyezés: 
szálloda***
Ellátás: 
reggeli
Utazás: 
fly&drive
Azonosító: 
58-3

Skót whisky túra
8 nap/ 7 éj

Program és útvonal ajánlat:

1. Nap
Érkezés Edinburghba/Glasgow-ba,
 autó felvétele, majd városnézés. Az Edinburgh Vár bejárása után térjünk be a szomszédságában található Skót Whisky Központba, ahol megismerkedhetünk az „élet vizének” történetével. A kóstoló természetesen nem marad el! Ezután egy kellemes sétát javaslunk a Royal Mile-on, az egy mérföld hosszú hangulatos utcán, ahol a Szent Egyed Katedrális és a Királynő skóciai palotája is található; illetve Edinburgh Újvárosában és a Princes Streeten, Edinburgh örökké mozgalmas főutcáján.
Szállás Edinburghban.

 

2. Nap
Reggeli után Észak felé indulunk, a Forth Öblön átívelő hídon át Perthshire területére. 
Töltsünk egy kis időt Perth városában, meglátogathatjuk a Scone Palotát, a skót királyok koronázási helyét. Ezután kövessük az A85-ös utat Crieff felé, ahol megállhatunk a Glenturret Whisky lepárlónál. Itt gyártják a Famous Grouse Whiskyt és egy interaktív látogatás során megismerhetjük a legkedveltebb kevert whisky gyártásának folyamatát. 
Szállás Perth környékén.

3. Nap
Az A93-as úton autózunk Blairgowrie felé, majd az A924-esen Pitlochry irányában haladunk tovább. A környéken több whisky lepárló is található, például az Aberfeldy, a Blair Atholl, az Edradour, amely Skócia legkisebb lepárlója, ingyenesen látogatható és még Tokajis hordóban érlelt whiskyt is kóstolhatunk!
Térjünk vissza az A93-as útra és autózzunktovább Észak felé. Az út a Royal Deeside vidékére vezet, ahol a szállásunk is lesz ezen az éjszakán.

 

4. Nap
Ezt a napot a Royal Deeside vidékén érdemes tölteni
. A legismertebb whisky lepárló a Royal Lochnagar, amely Albert Herceg 1848-as látogatása után nyerte el a „Királyi” címet és a királyi család számára ez a lepárló szolgáltatta az élet vizét. A környéken található a királyi rezidenciául szolgáló Balmoral Kastély is. 
Szállásunk ugyanott lesz, a Royal Deeside vidékén.

5. Nap
Folytatjuk utunkat a Grampian hegységen át. Az A939-es úton elhagyjuk Tomintoult, amely a legmagasabban fekvő falu egész Nagy-Britanniában, majd elérjük Grantown on Spey-t. Számos whisky lepárló található errefelé és a szakértők kedvenc whiskyjei valószínűleg itt lelhetők fel. Tomintoul, Cardhu, Knockando, Glenlivet, Balvenie, Macallan, válasszon Ön!
A whisky lepárló, (vagy lepárlók) bejárása után Nairn felé folytatjuk utunkat, amely a tengerparti golf pályáiról és csodás homokos partjairól híres. Érdemes megnézni az itt magasló Cawdor Kastélyt, mielőtt következő szálláshelyünkre érünk, Inverness környékére.

6. Nap
Inverness környékét elhagyva Dél felé haladunk, 
a szörnyről is világszerte híres Loch Ness partján. A Loch Ness látogatói központban megismerkedhetünk Nessie nyomaival, a tó partján fekvő Urquhart Vár romjai pedig több órás nézelődésre adnak lehetőséget. A tó legdélebbi pontján álljunk meg Fort Augustus-ban, ahol a Caledoniai csatorna egyik zsiliprendszerét tanulmányozhatjuk. Ezután Fort William felé vesszük az irányt, amely Nagy-Britannia legmagasabb hegyének, a Ben Nevis-nek lábánál fekszik.
Itt található a Ben Nevis whisky lepárló, amely a hegycsúcsból lerohanó lágy vizekből készíti Skócia kedvenc italát, ragaszkodva a hagyományos gyártási folyamathoz. 
Tovább haladunk a Loch Linnhe partján, majd elérünk Oban környékére, ahol a szállásunk lesz.

 

7. Nap
Reggeli után az Oban whisky lepárlót látogathatjuk meg, az egyik legrégebbi maláta whisky gyárat. Ezután Loch Awe irányában haladunk. Invererayben megnézhetjük a kastélyt, a Campbell Klán székhelyét. Folytatjuk utunkat Dél felé az A82-es úton, követve a Loch Lomond partjait, amely Skócia talán legszebb tava.
Trossachs régión átutazva Killearn-ban meglátogathatjuk a Glengoyne whisky lepárlót, amelynek egyik különlegessége, hogy tőzegen szárított árpa helyett levegővel szárítottat használnak, ezáltal szabadjára engedve a lágy, finom ízeket.
Szállásunk Trossachs vidékén lesz.

 

8. Nap
Stirlingen
 át visszatérünk Edinburghba. Az autó leadása, majd hazautazás.

Ha a vezetés helyet inkább csak a whiskyt szeretné élvezni, kérjen magyar nyelvű sofőr-idegenvezetőt!

   Szállás:
• 1 éjszaka Edinburgh környékén
• 1 éjszaka Perthshire-ben
• 2 éjszaka Royal Deeside vidékén
• 1 éjszaka Inverness környékén
• 1 éjszaka Argyll/Oban környékén
• 1 éjszaka Trossachs vidékén

Részvételi díj vendégházakban Ft / fő 
Január 1-március 31., November 1- december 23: 224.960.-
Április 1 - Október 31: 287.860 .-
Augusztus: 299.470.- 

A részvételi díj tartalmazza:
Szállás 7 éjszakára reggelivel vendégházakban, kétágyas, fürdőszobás elhelyezéssel,
Bérautó 8 napra,24 órás magyar nyelvű asszisztencia.
Ha a vezetés helyet inkább csak a whiskyt szeretné élvezni, kérjen magyar nyelvű sofőr-idegenvezetőt!

Stornó biztosítás: 
Az utazás alapára nem tartalmazza a stornó azaz útlemondási biztosítást.
Úti okmány: 
Indulás előtt ellenőrizze úti okmánya érvényességét! EU országokba és Angliába is érvényes, új típusú személyigazolvánnyal is lehet utazni. Gépjárművezetői engedély nem fogadható el személyazonosító okmánynak. Külföldi állampolgárságú utasainknak az esetleges vízumigényüket, beutazási feltételeiket egyénileg kell intézniük.