Skót whisky körút 2020

edinburgh2.jpg
Utazás formája: 
Csoportos utazás repülővel
Elhelyezés: 
szálloda***
Ellátás: 
reggeli
Utazás: 
repülő
Város: 
Edinburgh
Ára: 
297.000 Ft
Azonosító: 
49-01
Megrendelhető a következő időszakokra: 

2020. április 27 - május 1. Részvételi díj: 297.000 Ft/fő + repülőjegy illetékkel
2020. október 19 - 23. Részvételi díj: 297.000 Ft/fő + repülőjegy illetékkel

Járulékos költségek: 

 Repülőjegy illetékkel: 89.000 Ft/fő - változhat
1.5 % útlemondási biztosítás
Biztosítás 3.875 Ft/fő
Egyágyas felár: 95.000 Ft/fő

 Barangolás Skóciában és whisky kóstolás.


Program:
1. nap Budapest - Edinburgh
Utazás 06:05-kor Budapestről a Lufthansa menetrend szerinti járatával, átszállással, majd érkezés 10:10-kor Edinburghbe. Landolás után városnéző sétára indulunk Edinburgh ó - és újvárosában, mely 1995 óta az UNESCO Világörökség része. A rendkívüli hangulatú, jellegzetes utcák és késő középkori építkezési jegyeket hordozzák. Megnézzük a Royal Mile-t, azt a fő utcát, amit a helyiek csak "High Streetnek" neveznek, és amin nem lehet csak úgy végigrohanni, hisz rengeteg történelmi látnivaló, étterem, kocsma és ajándékbolt található itt. Megcsodáljuk még a Royal Mile felső részén található Edinburgh-i várat, amely 1603-ig, az angol-skót korona egyesítéséig, a skót uralkodói ház központja volt. A vár területén található a Szent Margit kápolna, amely a város legidősebb épülete (12.sz.). Itt láthatóak a koronaékszerek és az eredeti végzet köve. Igény szerint megtekinthetjük a gótikus stílusú Szent Egyed templomot (St. Giles Cathedral), melynek főbb látnivalói a boltíves, díszes mennyezetű Bogáncs-kápolna (Thistle Chapel), valamint az egyik oldalhajóban lévő faragott királyi pad, amin olykor II. Erzsébet királynő is helyet foglal, amikor a székesegyházba látogat. Megcsodáljuk kívülről a "Királyi mérföld" végén található Holyroodhouse királyi palotát, amely II. Erszébet hivatalos skóciai rezindenciája. Este szállás elfoglalása a városban, majd igény szerint fakultatív esti pub túrára indulunk idegenvezetőnk segítségével.
Szállás: áprilisi csoport: Novotel Edinburgh Centre, októberi csoport: Jurys Inn Edinburgh

2. nap Edinburgh - Inveraray - Oban
Reggeli után a Skót Felföld határán lévő, gyönyörű Loch Lomond Nemzeti Parkon át vezet az utunk, ahol Nagy-Britannia legnagyobb tava is található. Kora délután érkezünk a Loch Fyne partján fekvő Inveraraybe, az elbűvölő kisvárosba, ahol egy 18. századi, mesebeli kastély is áll, melyben lakik Argyll megye hercegi párja. A kastély megtekintése után utunkat folytatjuk egy fontos kikötővárosba, és egyben Skócia legnépszerűbb üdülőhelyére, Oban-ba. Itt először 1794-ben alapított helyi whisky lepárlóban veszünk részt egy kóstolóval egybekötött üzemlátogatáson, ahol két fajta Single Malt whiskyt kóstolunk meg: egyiket közvetlenül a hordóból majd egy 14 éves nedűt is, gyömbér párosítással. A program után megtekintjük a várost is. Este vacsora és szállás Obanban.
Szállás: április csoport: Columba Hotel, októberi csoport: Royal Hotel Oben.

3. nap Oban - Glencoe - Loch Ness - Inverness
Délelőtt Skócia talán leggyönyörűbb völgyében utazunk, a festőien szép és borzongató Glencoe-ba. A völgyet a Siralom völgyének is nevezik, mivel 1692-ben itt gyilkolták le a MacDonalds klán tagjait. Ezt követően a szörnyről is világszerte híres Loch Ness partjára indulunk. Sétálunk a tóparton, s talán megpillanthatjuk a legendás Loch Ness-i szörnyet is, de ha mégsem, akkor is gazdabbak lettünk a legendájával. Délután látogatást teszünk az 1838-ban alapított, különleges Glen Ord lepárlóban, ahol a látványos túra után egy 12, 15 és egy 18 éves whiskyt kóstolunk meg! (Az októberi útnál a lepárló felújítása miatt a Dalmore Lepárlót látogatjuk meg ehelyett). A program után Invernessbe érkezünk, ahol egy rövid városnézés keretén belül megcsodálhatjuk a hangulatos folyópartot, a sétálóutcát, a Szent András Katedrálist, és megpillanthatjuk az egykori fellegvárat is. Este szállás a városban.
Szállás: Penta Hotel Inverness

4. nap Spyside régió - Pitlochry
Ez a nap csak a Whiskyről fog szólni: Barangolunk a híres Speyside régiióban, ahol a skóciai lepárlók több mint fele is található, és ahonnan a világ két legkeresetteb whiskyje is származi: A Glenfiddich és a Glenlivet. Először a Glen Moray üzemet látogatjuk meg, ahol 2 fajta whiskyt fogunk kóstolni. Később a  híres Glenfiddich Lepárlóban csodálhatjuk meg a világ legnépszerűbb whiskyjének készítésének folyamatát, ahol 3 féle italt is megízlelünk. Mindezek után indulás a Speyside Cooperage Hordókészítő üzembe, ahol egy veztett túra keretén belül megismehetjük a legjobb amerikai tölgyfahordók készítésének folyamatát, sőt! akár részt is vehetünk benne. Este vacsora, szállás már Pitlochryban.
Szállás: Fisher's Hotel

5. nap Pitlochry - Blair kastély - Edinburgh
Reggeli után rövid városnézés a Tummel folyó partján fekvő, egyedülálló természeti szépsége és rengeteg szabadtéri programlehetősége miatt népszerű üdülővárosban, Pitlochryban. Ezután a Blair Atholl Lepárlóba indulunk, ahol egy vezetett túra keretében egy 12 éves maláta whiskyt kóstolunk meg. Az itt készülő maláta whisky friss, enyhén tőzeges és igen gazdag - fűszeres, gyümölcsös - aromákban, amelyek sokáig kitartanak kóstoláskor. Ezt követően az 1269-ben épült hófehér Blair kastélyt nézzük meg, ahol gazdag fegyver, festmény és bútor kiállítás látható. Délután indulunk az edinburghi repülőtérre. Indulás a 18:00-kor a Lufthansa menetrend szerinti járatával, átszállással, majd érkezés Budapestre 23:15-kor.


  Megrendelhető a következő időszakokra:
2020. április 27 - május 1. Részvételi díj: 297.000 Ft/fő + repülőjegy illetékkel
2020. október 19 - 23. Részvételi díj: 297.000 Ft/fő + repülőjegy illetékkel

Az ár tartalmazza:
- szállás: a program szerint 3, 4 csillagos szállodákban, két ágyas szobákban
- 1 alkalommal vacsorát ( a 4. napon)
- whisky kóstolókat és üzemlátogatásokat valamint a kultúrális belépőket program szerint
- helyi közlekedést autóbusszal
- a magyar nyelvű csoportkísérést

Az ár nem tartalmazza: 
-  Lufthansa repülőjegy illetékkel, mely tartalmaz személyenként 1 db max 7 kg-os fedélzeti kézipoggyászt, és 1 db max 23-kg-os feladható poggyászt: Ár: 89.000 Ft/fő - változhat
- Idegenforgalmi adó: helyszínen fizetendő: Kb 8 GBP/fő
- Borravalók: 10 GBP/fő
- útlemondási biztosítás: 1,5%
 - BBP biztosítás: 3.850 Ft/fő
- egyágyas felár: 95.000 Ft/fő