Skócia vadregényes tájain - csoportos körutazás

 

edinburgh-scotland.jpg
Utazás formája: 
Csoportos utazás repülővel
Elhelyezés: 
szálloda***
Ellátás: 
reggeli
Utazás: 
repülő
Azonosító: 
10-2
Megrendelhető a következő időszakokra: 

  
2020. április 09 - 13. - 199.000 Ft/fő+ illeték - BETELT!
2020. április 30 - május 04. - 199.900 Ft/fő + illeték - BETELT!
2020. május 28 - június 01. - 209.900 Ft/fő + illeték - BETELT!

Járulékos költségek: 

 Reptéri illeték: 39.000 Ft/fő
 Útlemondási és Baleset betegség biztosítás.
Belépő az Edinburgh-i várba: 9.000 Ft/fő
Elsőbbségi beszállás 11.900 Ft/fő
Feladott poggyász

 


 

Csoportos utunk során Skócia legszebb városaival és tájaival ismerkedhetünk meg. A túránkat a középkori hangulatú Stirlingben kezdjük, városnézéssel, majd következő állomásunk Fort William, ahol meglátogatjuk a több száz éves Ben Nevis whiskylepárlót és természetesen megkóstoljuk Skócia leghíresebb italát is. A Loch Ness partján a romantikus Urquhart várrom mellől figyelhetjük, hogy előbújik-e a szörny. Felfedezzük a Skót Felföld fővárosát, Invernesst és meglátogatjuk Skócia egyik legszebb kastélyát, a Blair kastélyt. A program Nagy-Britannia Világörökségeként számon tartott óvárost és megnézzük a híres várat, melynek falai között őrzik a skót koronaékszereket. Utunkat az ország legnépesebb városában, Glasgow-ban zárjuk.

Az út kiemelt értékei: Utazás közvetlen repülőjárattal Budapest-Edinburgh és Glasgow-Budapest között. A részvételi díj tartalmazza a kastélybelépőket és látogatást a whiskeylepárlóban. Vacsora Stirlingben és Invernessben. Kiváló helyismeretű magyar idegenvezető a budapesti indulástól a hazaérkezésig. Szállás jó minőségű, középkategóriás szállodákban. Városnézés Stirlingben, Glasgow-ban és Edinburgh-ban.

Programok:
1  nap: 

Elutazás Budapestről Edinburgh-ba a Wizzair légitársaság közvetlen járatával (16:40-18:45), majd érkezés után buszos transzfer Stirlingbe. Szállás: The Golden Lion Hotel.

2. nap:
Reggeli után városnézés Stirlingben, majd észak felé utazva változatos, szép tájakat (többek között Loch Lomond híres golfparadicsomát) érintve jutunk el Fort Wiliamig és ellátogatunk a nagy múltú Ben Nevis whiskyüzembe. Itt megismerkedünk Skócia nemzeti italának történetével, és természetesen kóstolót is kapunk. Ezután a Felföld kapuja, Inverness felé vesszük az irányt, majd elérjük Skócia leghíresebb és egyben leghírhedtebb tavát, a Loch Nesst. Végig a tóparton haladunk drámai tájakon át, közben megállunk Urquhart romantikus várromjánál, ahonnan elbűvölő a zöld hegyek közé beékelődött Loch Ness kék víztömege, és ahol kiderül, hogy megpillantjuk-e a szörnyet. Szállás: Jurys Inn Inverness.

3. nap:
Városnézés Inverness-ben, ezt követően a Cairngorms Nemzeti Parkon keresztül buszozva először a kifejezettten érdekes tárlattal rendelkező Blair kastélyt keressük fel. Megállunk Pitlochry bájos kisvárosában, majd áthaladunk a Firth of Forth-tengeröböl felett, ahol szép rálátásunk lesz a híres vasúti hídra, mely kecses formájéval Skócia egyik jelképe lett. Panoráma városnézés a fővárosban, majd szállás elfoglalása Edinburgh-ban, a Holiday Inn Express Edinburgh - Leith Waterfront szállodában.

4. nap
Délelőtt fakultatív program keretében felmegyünk a várhegyre, ahol felkeressük Skócia talán leghíresebb épületét, az edinburgh-i várat. Itt többek között láthatjuk a Lovagtermet és a Szent Margit kápolnát, illetve megcsodálhatjuk a skót koronaékszereket. A program ára: 9.000 Ft/fő. Szabadidő, majd délután buszos városnézés Skócia fővárosában, látnivalók: Charlotte Square, Georgian town, Calton Hill, Holyroodhouse palota, Canongate.
Ezt követően a mindössze 60 km-re fekvő Glasgow-ba utazunk. Szálléás: Leonardo Inn Hotel Glasgow West End.

5. nap
Reggeli után felfedezzük Glasgow múltjának legszebb emlékeit, látnivalóit: George Square, Kelvingrove Art Museum, People's Palace, Katedrális és a Necropolis. Délután szabdprogram a városban, majd transzfer Glasgow repülőterére, hazautazás Budapestre közvetlen járattal (Glasgow-Budapest 20:10-00:10).


Az ár tartalmazza:
Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Edinburgh-Glasgow-Budapest útvonalon, közvetlen repülőjárattal
Személyenként egy db kisméretű kézipoggyász (max. 40x30x20 cm) oda-vissza.
Négy éjszaka szállás a program szerint, középkategóriás szállodákban
Büféreggeli
Utazás különbusszal a program szerint
Városnézés Stirlingben, Edinburgh-ban és Glasgow-ban
Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt

Az ár nem tartalmazza:
Repülőtéri illetékek: 39.000 Ft/fő
Belépő az Edinburgh-i várba: 9.000 Ft/fő
Egyéb tudnivalók: Egyéni vacsora lehetőség Edinburgh-ban és Glasgow-ban: számtalan étterem és pub áll az utazók rendelkezésére.
Egyágyas szobában történő elhelyezés esetén 90.000 Ft felár fizetendő. 
Útlemondási biztosítás 1,70 % fő.
Elsőbbségi beszállás: Korlátozott számban elérhető (a fedélzetre magával vihet a kisméretű kézipoggyász mellett egy nagyméretű - max. 55×40×23 cm - kézipoggyászt is): 11.900 Ft/fő
Feladott poggyász (max. 10 kg) 18.000 Ft/fő 
Feladott poggyász (max. 20 kg) 27.900 Ft/fő

 

 

Stornó biztosítás: 
Az utazás alapára nem tartalmazza a stornó azaz útlemondási biztosítást.
Úti okmány: 
Indulás előtt ellenőrizze úti okmánya érvényességét! EU országokba és Angliába is érvényes, új típusú személyigazolvánnyal is lehet utazni. Gépjárművezetői engedély nem fogadható el személyazonosító okmánynak. Külföldi állampolgárságú utasainknak az esetleges vízumigényüket, beutazási feltételeiket egyénileg kell intézniük.