Skócia körutazas - egyéni csoportoknak

skocia.jpg
Elhelyezés: 
szálloda***
Ellátás: 
reggeli
Utazás: 
busz
Azonosító: 
58

Skóciai körút
5 nap/ 4 éjszaka

Ajánlatunk kisebb baráti társaságoknak, klubboknak szól.
Létszám: minimum 10 fő
Dátum: szabadon választott júliusban

Program:
1. nap

Érkezés az edinburghi reptérre, transzfer a szálláshelyre, majd séta Edinburgh Újvárosában, welcome drink és vacsora egy igazi skót pub-ban (transzfer nélkül).

2. nap
Félnapos gyalogos városnézés Edinburgh Óvárosában:
reggeli után meglátogatjuk Edinburgh Várát, amely a világ leghíresebb erődítményei közé tartozik. A vár egy vulkanikus hegyen áll, a hely maga időtlen idők óta erődítményként funkcionál. A vár épületeinek legrégebbike a kedves 12. századi kápolna, amelyet Magyarországon nevelkedett Skóciai Szent Margitnak szenteltek. A Palotában megcsodálhatjuk a ragyogó skót koronázási ékszereket. Felfedezhetjük a kastély katakombáit, valamint a híres óriáságyút, amit “Mons Meg” néven ismernek.
Ezután az óváros főutcáján, a Royal Mile-on sétálunk végig, amely arról kapta nevét, hogy pontosan egy mérföld hosszú és két királyi létesítményt köt össze, az Edinburghi Várat és Erzsébet Királynő skóciai rezidenciáját, a Holyroodhouse Palotát. Útközben betérünk a Skót Whisky központba, ahol a világ legnagyobb skót whisky kollekciójából kóstolhatunk kedvünkre.
Délután szabadprogram a városban.

3. nap
Indulás a reggeli órákban a Skót Felföldre.
Útvonalunk: Linlithgow Palota, Stuart Mária szülőhelye, majd egy egyedülálló látványosság, a Falkirk Kerék, amely a világ egyetlen forgó hajóátemelője. Stirlinget elhagyva a Felföld fenséges hegyei közé érkezünk. A tájat csodás völgyek teszik változatossá, amelyek közül talán a legszebb Glencoe. Itt természetesen megállunk fotózni és közben a Felföld leghírhedtebb klán gyilkosságának történetével is megismerkedhetünk, amelyről a völgy szépsége mellett híres. Fort William után a szörny által híressé vált Loch Ness mellett haladunk tovább, majd megérkezünk a Felföld „fővárosába”, Invernessbe.

4. nap
Ezen a napon Dél felé vesszük az irányt, Nagy-Britannia legnagyobb nemzeti parkján, a Cairngorms Nemzeti Parkon keresztül haladunk. Látogatást teszünk a Dalwhinnie whisky lepárlóban, ahol az „élet vizének” gyártási folyamatával ismerkedhetünk meg és természetesen a kóstoló sem marad el. Pihenő és ebédszünet a Bruar vízesés mellett épült különleges skót termékeket kínáló üzletházban és étteremben. Ezután séta Pitlochry üdülővároskában, ahol megnézhetjük az egyedülálló lazac létrát, majd Perth érintésével újra Edinburghba érkezünk.

5. nap
Szabadidő Edinburghban, majd transzfer a repülőtérre a menetrend függvényében, és hazautazás.


Csomag ár: 572 GBP /fő
Egyágyas felár: 210 GBP
 

Az ár tartalmazza:

1. nap: Busz: transzfer a szálláshelyre
Szállás: Edinburgh, 3* szálloda (Jury’s Inn, vagy hasonló)
Welcome Drink és vacsora egy pub-ban (két fogás, ital nélkül)
Idegenvezető: Edinburgh reptértől a pub vacsora végéig

2. nap: Belépők: Edinburgh Vár
Szállás: Edinburgh, 3* szálloda (Jury’s Inn, vagy hasonló)
Idegenvezető: a fél napos idegenvezetés időtartamára

3. nap: Busz: Egész napos kirándulás
Szállás: Inverness, 3* szálloda (Kingsmills, vagy hasonló)
Idegenvezető: egész nap
Belépők: Linlithgow Palota, Falkirk Kerék

4. nap: Busz: Egész napos kirándulás
Szállás: Edinburgh, 3* szálloda (Jury’s Inn, vagy hasonló)
Idegenvezető: egész nap
Belépők: Dalwhinnie Whiskygyár

5. nap: Busz: Transzfer a reptérre
Idegenvezető: a transzfer időtartamára
 

A program külső tényezők befolyása esetén (rossz idő, útelterelések, ünnepnapok, stb.) változhatnak. Ez esetben irodánk a lehető leghamarabb tájékoztatja a megrendelőt. Minden ár tartalmazza az adókat. Jelentős árfolyamváltozás, illetve a szolgáltatók árainak emelkedése esetén az árakat módosíthatjuk. Ünnepek és kiemelt időszak esetén az árak változhatnak.Az egyes látványosságok megtekintése a szezonális nyitvatartástól függ.

Az ár nem tartalmazza a kiutazás költségét.