Liverpool - A beatles nyomában és csillagtúra Észak-angliában

liverpool.jpg
Utazás formája: 
Csoportos utazás repülővel
Elhelyezés: 
szálloda***
Ellátás: 
reggeli
Utazás: 
repülő
Város: 
Liverpool
Azonosító: 
12-6
Megrendelhető a következő időszakokra: 

2016 április 27-május 1.,
2016 szeptember 28-október2.
Részvételi díj: 139.900 Ft/fő + ill

A Beatles nyomában… Liverpool és csillagtúrák Észak-Angliában

Utazás időtartama: 5 nap/ 4 éj
Indulási időpontok: április 27- május 1, szeptember 28-október 2.
Utazás: a Wizz Air menetrend szerinti járatával Liverpoolba, az országon belül légkondicionált autóbusszal
Elhelyezés: 3*-os szállodákban
Ellátás: reggeli
Minimum létszám: 18 fő

PROGRAM:

1. nap: Liverpool mindig is Észak-Anglia egyik központja volt, de talán soha nem került volna az érdeklődés középpontjába, ha a hatvanas évek elején négy gombafejű nem alakítja meg azt az együttest, amely több generáció életére is maradandó kihatással volt. Talán túlzás nélkül állíthatjuk, hogy Liverpoolról immár jó ideje elsősorban mindenkinek a legendás Beatles együttes jut eszébe. Ez az utazás a Beatles emlékének felidézése mellett még számos más érdekességet is tartogat a résztvevők számára. Elutazás közvetlen repülővel Liverpoolba a délutáni órákban, transzfer a szálláshelyre.

2. nap: Reggeli után buszos városnézés keretében ismerkedhetnek meg az egyik legjelentősebb angol kikötőváros nevezetességeivel, amelyek közül kiemelkedik az egykori kikötő, az Albert Dock bravúrosan rehabilitált épületegyüttese. A városnézés is érint jónéhány Beatles-emlékhelyet, de az ezt követő gyalogos séta során idegenvezetőnk segítségével eljuthatnak a Beatles történetét feldolgozó kiállításra, és az egykori  Cavern klub előtt is fényképezkedhetnek.

3. nap: Egésznapos fakultatív autóbuszos kirándulás keretében ismerkedhetnek meg egy másik méltán híres északi angol város, York nevezetességeivel. A hangulatos kisváros középpontjában áll a York Minster katedrális, amely az angliai középkori templomépítészet egyik legjellegzetesebb és legszebb példája. A városban járva érdemes ellátogatni a Vasúttörténeti Múzeumba, amely a témában a világ legnagyobb gyűjteménye, a gőzmozdony őshazájában ez talán nem is meglepő. Visszatérés a szálláshelyre az esti órákban.

4. nap: Egésznapos fakultatív autóbuszos kirándulás a ,,walesi tartományba”, amelynek során először Chester utcáin sétálhatnak, a képeslapokról ismerős igen jellegzetesfekete-fehér faberakásos házak között, majd a szépségekben gazdag Snowdonia Nemzeti Parkon keresztül egészen a Caernarfon várig eljuthatnak Wales északi részén haladva. Az UNESCO Világörökség részét képező zordon vár, amelyet még I. Edward építtetett a 13. században a múlt század eleje óta színhelye a mindenkori walesi herceg beiktatásának.

5. nap: Szabad program Liverpoolban, amelynek során ki-ki érdeklődése szerint felkeresheti a Liverpool futballcsapatának otthonául szolgáló Anfield stadiont, ellátogathat a modern művészeti múzeum, a Tate liverpooli épületébe, hajókázhat a Mersey-folyón de akár Beatles relikviák után is kutathat, amire számtalan lehetőség kínálkozik. Transzfer a repülőtérre a délutáni órákban, hazautazás a  Wizz Air menetrend szerinti járatával.

2016 április 27- május 1., szeptember 27- október 2.
Részvételi díj Ft/fő: 
2 ágyas szobában:  139.900
Egyágyas felár:  59.900
Repülőtéri illeték:  34.900
Fakultatív kirándulás Yorkba ( min.12 fő):  14.900
Fakultatív kirándulás Wales-be (min.12 fő):  16.900
A fakultatív kirándulások árai a belépőket nem tartalmazzák.A poggyászárak a Wizz Air mindenkor érvényes szabályzatának megfelelően módosulhatnak. Nagyméretű kézipoggyász felára 11.800 Ft, 23 kg feladható poggyász felára 20.500 Ft

CsatolmányMéret
liverpool_5_nap.pdf101.92 KB
Stornó biztosítás: 
Az utazás alapára nem tartalmazza a stornó azaz útlemondási biztosítást.
Úti okmány: 
Indulás előtt ellenőrizze úti okmánya érvényességét! EU országokba és Angliába is érvényes, új típusú személyigazolvánnyal is lehet utazni. Gépjárművezetői engedély nem fogadható el személyazonosító okmánynak. Külföldi állampolgárságú utasainknak az esetleges vízumigényüket, beutazási feltételeiket egyénileg kell intézniük.