Felföld és Sky szigete - 3 napos túra

tour-map-5__felfold-sky-3nap.jpg
Utazás formája: 
Programok
Elhelyezés: 
szálloda***
Ellátás: 
reggeli
Utazás: 
busz
Város: 
Edinburgh
Azonosító: 
80-HT3-1

Tour Főbb nevezetességei:
Eilean Donan Castle, Rannoch Moor, Glen Coe, Fort William, The Great Glen, Loch Ness, Inverness, Glen Carron, Isle of Skye, beachcombing, delfin-foltok, Cuillin Hills, The Five Sisters, Beauly, Cromarty, Spey völgy és Perthshire.


Első nap: Edinburgh - Inverness (két éjszaka)
Második nap: A varázslatos sziget
Harmadik nap: Inverness - Edinburgh

PROGRAM:

1 Nap. Inverness
Ahogy elhagyjuk Edinburghot az utunk első szakaszát Rannoch Moor vidékén tesszük meg. Megállunk a híres Glen Coe-nál, mely hely tanúja volt az 1692-es MacDonald kláni mészárlásnak. Itt lesz egy kis időnk, hogy a hely különös mágiáját átérezzük.
Fort William felé vesszük az irányt. Áthaladunk Great Glen és három tó: Loch Lochy , Loch Oich és Loch Ness különös vidékén. Állomásunk a bájos Fort Augustus majd tovább a haladunk Loch Ness teljes partján. Itt megállunk Urquhart Castle, ahol meglátogathatja a kastélyt vagy hajózhat a tavon. *.

Napi programunk végén egy egészen rövid autó úttal elérjük Invernesst, ahol szállásunk is lesz, mely otthonunk a következő két éjszakára.
Invernessben szabad program, így kedvére bejárhatja a várost.

Rannoch Moor 

Második nap : A varázslatos sziget

Invernessből indulva Loch Ness titokzatos partján indulunk el. Első megállonk az ikonikus Eilean Donan Castle *, amely már szerepelt több filmben. romok a Loch Duich szigetén található ahová gyalog besétálhatunk és csodás képeket is készíthetünk.
Irány a nap fénypontja a SKY szigetek, melyet hídon közelítünk meg, melyet egy híres népdalban is említenek. Ebédelési lehetőség a szigetre érkezéskor. A szigetet teljesen bejárni nem tudjuk, de nem lesz hiány híres és gyönyörű helyekben. Például gyönyörű táj Glen Suardal, lélegzetelállító kilátást nyújt a Vörös Cuillin (Red Hills), egy hosszabb megálló Elgol gyönyőrű strandjánál, ahol tiszta időben látható Loch Scava tó körül található Cuillin hegye, valamint Rhum és a többi kis sziget is.  
Ezek után visszatérünk a szárazföldre Kyle of Lochalsh-nál. Festői út vezet hazafelé keresztül Glen Carron, Achnasheen felé, ahonnan csak egy rövid autóú Inverness és a szállásunk.

  

Harmadik nap : Inverness Edinburgh

Utolsó napunk a Felvidéken. megnézünk mindent ami csak egy napba belefér. A festői Black Isle félszigeten áthaladunk hogy megláthassuk ezt a furcsa halászfalut Cromartyt. Későbbi megállónk Chanonry Pont, ha szerencsénk van egy pillantást vethetünk a delfinekre a Moray Firth környékén. Megállunk egy kis pihenésre Beauly városban.  

chanory


Részvételi díj - Vendégházban:
1 ágyas szobában: 159.800 Ft.
2 ágyas szobában: 144.900 Ft/fő

Részvételi díj - Hotelben:
1 ágyas szobában: 197.800 Ft./fő
2 ágyas szobában: 174.900 Ft/fő

Indulási napok: 
2015 május 10 - szeptember 27: Naponta
2015 március 29 - május 9.: Szombat, Vasárnap, Kedd, Csütörtök
2015 szeptember 28 - október 10.: Szombat, Vasárnap, Kedd, Csütörtök

Indulási időpont: Reggel 8 óra /találkozó 7:45 Edinburgh belváros
Visszaérkezés: Ugyan ide várhatóan: 20:00 

Részvételi díj tartalmazza:
Luxus autóbusszal történő utazás
Szállás 2 éjszakára a vállasztott kategóriában
Teljes skót reggeli 2 alkalommal
Angol nyelvű túravezető és guide
Helyi adók

Részvételi díj nem tartalmazza: 
Belépőjegyek az út során látogatott helyekre.
Étkezések a fentieken kívül.
Személyes jellegű kiadások.
 

Stornó biztosítás: 
Az utazás alapára nem tartalmazza a stornó azaz útlemondási biztosítást.
Úti okmány: 
Indulás előtt ellenőrizze úti okmánya érvényességét! EU országokba és Angliába is érvényes, új típusú személyigazolvánnyal is lehet utazni. Gépjárművezetői engedély nem fogadható el személyazonosító okmánynak. Külföldi állampolgárságú utasainknak az esetleges vízumigényüket, beutazási feltételeiket egyénileg kell intézniük.