Edinburgh Castle

edinburgh5.jpg
Utazás formája: 
Belépőjegyek
Város: 
Edinburgh
Azonosító: 
69-8

 EDINBURGH CASTLE
A vulkáni eredetű sziklacsúcson magasodó edinburgh-i vár egy ősi erődítmény, amely Edinburgh legtöbb pontjáról látható. A helyén már az időszámításunk előtti 9. században is éltek emberek. I. Dávid király uralkodása, azaz a 12. század óta bizonyítottan királyi vár állt itt, és a hely uralkodói rezidencia maradt egészen az angol és a skót korona 1603-as egyesítéséig. Lévén a Skót Királyság egyik legfontosabb erőssége, az edinburgh-i vár számtalan történelmi konfliktus részese volt a 14. századi skót függetlenségi háborúktól az 1745-ös jakobita felkelésig terjedő időszakban.
A jelenleg is álló épületek közül csak kevés származik a 16. századi „hosszú ostrom” előtti időkből, mikor a vár erődítéseinek nagy részét lerombolták a tüzérségi lövedékek. A legismertebb kivétel a Szent Margit-kápolna, Edinburgh legidősebb fennmaradt épülete, mely a 12. század elején épült. A nevezetes építmények közé tartozik még a királyi palota és a 15. századi nagyterem. A várban találjuk meg a Skót Nemzeti Katonai Emlékhelyet és a Skót Nemzeti Hadtörténeti Múzeumot is.

Bár a vár formálisan a Védelmi Minisztérium tulajdona, jelenleg a Historic Scotland kezelésében van és Skócia leglátogatottabb fizetős turista látványossága. Itt rendezik meg évenkénti gyakorisággal az úgynevezett Military Tattoo-t, az Edinburgh, sőt egész Skócia egyik szimbólumává vált katonazenekari fesztivált.

BELÉPŐJEGYEK:
Felnőtt: 8.250 Ft/fő
Senior /60 éves-/: 6.600 Ft/fő
Gyerek: /5-15 éves/: 4.950 Ft/fő
GYerek: 0-4 éves: 0 Ft/fő, nekik inygenes a belépés, de a létszámot le kell jelenteni rendelésnél.

Felár ellenében a jegyhez foglalható audioguide, ára: 1.650 Ft/fő
mely a következő nyelveken elérhető: angol, francia, német, spanyol, olasz, japán, orosz, mandarin.

ASA/EC