4 napos skóciai program-csoportoknak

 

floorscastleborders.jpg
Elhelyezés: 
szálloda***
Ellátás: 
reggeli
Utazás: 
egyéni
Azonosító: 
58-12

4 napos skóciai program-csoportoknak
4 nap / 3 éjszaka

Program:

1. nap: Érkezés Edinburgh reptérre. Transzfer a belvárosba, városnézés Skócia fővárosában. Panoráma városnézés után megnézzük az Edinburghi Várat, Nagy-Britannia egyik legkedveltebb látványosságát. Itt láthatók a Skót Koronázási Ékszerek és a ’Végzet Köve’ is, amelyekről sok mindent megtudunk a vár bejárása során. Szállás elfoglalása Edinburghban.

2. nap: Erzsébet Királynő skóciai rezdinenciájának, a Holyroodhouse Palotának megtekintése után úszó palotáját, a Britannia Yachtot látogatjuk meg, majd egy fél napos kirándulásra indulunk a Da Vinci Kód című könyv és film által híressé vált Rosslyn Kápolnához, illetve megismerkedünk a skót whisky készítésének titkaival, egy működő whisky lepárló bejárásával, ahol természetesen a kóstoló sem marad el.

3. Nap: Egy napos kirándulás Edinburghból: választható az ajánlatunk végén található programokból.

4. Szabadidő Edinburghban, majd transzfer a reptérre, idegenvezető kíséretével, hazautazás.

Részvételi díj :
Reggelivel: 439 GBP/fő
Félpanzió felára: 29 GBP/fő/vacsora
Egyágyas felár: 55 GBP/éj
(minimum 20 fő részvétele esetén érvényes, amennyiben kisebb csoporttal szeretne menni, keresse kollégánkat, hogy egyedi ajánlatunkat elkészíthesse.)

  

A csomag tartalma:
• Szállás 3* szállodában Edinburghban, kétágyas szobákban (Premier Inn Haymarket Hotel)
• Igény szerint reggeli
• Busz és magyar nyelvű idegenvezetés a program szerint
• Belépők ára : kb. 57.50 GBP/fő (Edinburgh Vár, Holyroodhouse Palota, Britannia Yacht, Rosslyn Kápolna, Glenkinchie Whisky gyár)
A csomag nem tartalmazza:
• Igény szerint  félpanzió.
• Igény szerint repülőjegy.
•Augusztusi időszakban felár ellenében foglalható.


Választható Egy napos kirándulások Edinburghból

 

Egy nap a Skót-Felföldön és a Loch Ness partján (kb. 12 órás program) 
A túra Skócia talán legismertebb és leggyönyörűbb tájain vezet végig. Indulás Edinburgh-ból a reggeli órákban. Rövid utazás után elhaladunk Stirling-nél, ahol útközben a kastélyban és a Wallace Emlékműben gyönyörködhetünk. Továbbhaladva láthatjuk a 1692-ben lezajlott Glencoe-i Mészárlás helyszínét. Ezután megérkezünk Fort William-be. A város igazi üdülőközpont, a Ben Nevis lábánál, mely Nagy-Britannia legmagasabb hegye. Ezután folytatjuk utunkat a Kaledóniai - csatornarendszer mentén, Spean Bridge-en keresztül a Loch Ness-hez. A hátborzongatóan gyönyörű tó partján található XII. századi Urquhart kastélyt látogatjuk meg, amely Skócia legfontosabb műemlékeinek egyike. Pillantást nyerhetünk Inverness városára, ahonnan vissza Edinburghba vesszük az irányt. Utunk a Skót-Felföld legszebb részein vezet keresztül. Több pihenő és fényképezési lehetőség is színezi a programot. Érkezés Edinburghba az esti órákban.
Ára: £29,9/fő (20 fő esetén)

 


William Wallace nyomában, Glasgow és Loch Lomond érintésével

Indulás Edinburghból a reggeli órákban. Első állomásunk Glasgow, Skócia legnagyobb városa, ahol rövid városnézésen ismerkedünk meg a helyi nevezetességekkel. Utána folytatjuk utunkat a Loch Lomondhoz, amely az Egyesült Királyság legnagyobb tava, történelmi emlékekkel, legendákkal. Az érdeklődők rövid hajótúrán tekinthetik meg és fényképezhetik a gyönyörű környezetet. Tovább haladva időről-időre megállunk egy kis pihenőre a kedves és romantikus tavak, folyók partján. Ebéd (Aberfoyle – a Trossachs szívében fekvő városka) után érkezünk Stirlingbe, a nap utolsó és talán legszebb pontja a kastély a városban. Érkezés Edinburghba az esti órákban.
Ára: £29,9/fő (20 fő esetén)

  

 

 St. Andrews és a Fife Királyság
Indulás Edinburghból a reggeli órákban. A Forth Bridge-n áthaldva tengerparti halászfalvakon, kikötőkön keresztül vezet utunk St. Andrewsba, amely egyházi múltjáról és egyetemeiről híres (Vilmos herceg, a trón várományosa is itt végezte tanulmányait), valamint a golf hazájává „szentelték”. Gyönyörködjön a látványban, sétáljon a tengerparton, vagy a szűk utcákon. Ebéd után Falkland felé tartunk, amely meghatározó látványossága a 16. századi kastély, Mary, a skótok királynőjének egykori otthona. Homlokzata Nagy-Britannia legrégebbi reneszánsz emlékműve, kertje pedig ámulatba ejtő, és itt található a világ legrégebbi teniszpályája is. Csodálatos tájakon keresztül vezet vissza utunk Edinburghba, ahová az esti órákban érkezünk vissza.
Ára: £29,9/fő (20 fő esetén)