Skócia-Skye sziget

A nagy érdeklődésre való tekintettel PÓTCSOPORTOT indítunk.
2017 Július 8-15.
Részvételi díj: 359.900 helyett 319.900 Ft/fő + ill
 

Kérem, válasszon az időpontok közül.

Az alap program kötelező díjait láthatja részletezve.

Kérjük válassza ki milyen szolgáltatásokat venne igénybe az utazás során.

Maximum 35 db. karakter.
Maximum 30 db. karakter.
Maximum 35 db. karakter.
Maximum 30 db. karakter.
Maximum 35 db. karakter.
Maximum 30 db. karakter.
Maximum 35 db. karakter.

Kérem adja meg az utas pontos neve, mely az utazási okmányban szerepel

Maximum 30 db. karakter.

Skócia-Skye sziget

sky1.jpg
Utazás formája: 
Csoportos utazás repülővel
Elhelyezés: 
szálloda***
Ellátás: 
félpanzió
Utazás: 
repülő
Ára: 
359.900.-
AKCIÓ: 
Előfoglalási akció
Azonosító: 
47-5
Megrendelhető a következő időszakokra: 

HAMAROSAN 2018-as időpontok is elérhetőek.
Elindult csoportok 2017. évben  JÚLIUS 1-8 -és Július 8-15. 
Részvételi díj: 359.900 Ft/fő 

Járulékos költségek: 

Reptéri illeték: kb.: 35.000,- Ft/fő
Biztosítás: 500,- Ft/fő/ nap
Sztornó biztosítás: 1,5%


 
Skócia-Skye sziget

Skócia történelem tépázta tájain híres skót királyok útjaira lépünk, hogy megismerjük életüket, maguk után hagyott emlékeiket Edinburgh, Stirling, St Andrews ódon és újszerű utcáit járva. Loch Ness szörnyét kémlelhetjük a csillogó tavon: Sky szigetén a McLood klán ősi fészkében a természetfeletti erők találkoznak velünk halandókkal. Sokszor megfilmesített meseszép tájak, tündékkel és koboldokkal teli kelta hitvilág és a skót emberek vendégszeretete teszi utazásunkat felejthetetlenné.

Program:  

1. nap: Budapest-Glasgow-Falkirk-Stirling-Drummond kert
Elutazás Glasgowbaa kora reggeli órákban. Érkezés után panorámás városnézés keretében ismerkedés az egykori iparvárossal, amely 70 parkjával és kertjével méltán viseli a „zöld hely” elnevezést: megtekintjük az ország legrégebbi katedrálisát, a főteret és az egyetem környékét is. Ezután megálló a XXI. század technikai csodájánál, a világ egyetlen forgó hajóemelő szerkezeténél, a Falkirki Keréknél, majd látogatás Skócia legfontosabb középkori erődítményébe, a hegyoromra épült Stirling várba. Stratégiai jelentőségét bizonyítja, hogy története során több mint 20 nagy csatát vívtak itt, így a Rettenthetetlen c. filmből ismert szabadságharcos hős, William Wallace is ezen a helyen ütközött meg az angolokkal - emlékműve a szemközti dombon emelkedik. A ma is látható óvárost védő falakat még a XVI. században építették, hogy megvédjék királynőjüket, Máriát VIII. Henrik elől. Délután a Drummond Kastély Kertje következik, melyet Skócia legszebb formális parkjának tartanak geometrikus alakzatra nyírt növényei alapján. Visszatérés a szállásra.2. nap: Loch Lomond-Glen Coe-Fort William-Loch Ness

Mai programunkat hajózással kezdjük Britannia legnagyobb taván, a hangulatos Loch Lomondon, majd a skót Felföld köszönt minket, miközben a Glen Coe-n, a „Könnyek völgyén” keresztül utazva megismerhetjük a MacDonald klán szomorú történetét. Nagy-Britannia egyetlen hegyi drótkötélpályáján, a „Nevis Range gondolán” felmegyünk az Aonach Mor-ra, ahol könnyű túrát teszünk egy kilátóhoz. A hegytetőről csodás panoráma tárul elénk a környező tavakra. Útban a szállásunk felé látogatás a Loch Ness partján álló Urquhart vár romjainál, ahonnan a gyönyörű kilátásban mélázhatunk el a tó szörnyének létezéséről. Szállás a Loch Ness környékén.

 

3. nap: Skye-sziget-Eilean Donan kastély

Egész napos kirándulás a páratlan természeti szépségű Skye-szigetre, a Belső-Hebridák legnagyobb és legismertebb szigetére. Útközben áthaladunk a lenyűgöző Glen Shiel völgyön, ellátogatunk Skócia leggyakrabban fényképezett várkastélyába, a három „loch” találkozásánál fekvő Eilean Donan Castle-ba, mely egykoron a viking hódítók ellen védett, s a „Highlander – Hegylakó” című filmben is feltűnt. Sétálhatunk a Skye-sziget „fővárosában” Portree-ben, majd a Trotternish-félsziget vadregényes sziklás, öblös tengerpartján utazunk, rövid megállót teszünk a kilmuiri skanzen jellegzetes parasztházainál mielőtt visszautazunk a szállásra.

4. nap: Inverness-Cawdor kastély-Blair kastély-Perth

A nap folyamán elsőként átmegyünk a Felföld fővárosán, Inverness-en. Délelőtt felkeressük a bájos Cawdor kastélyt, mely Shakespeare Macbethjének (is) köszönheti hírnevét. Elhaladunk a cullodeni csatamező mellett, ahol az utolsó skót felkelés gyászos véget ért, majd az egyik whisky lepárlóban bepillantást nyerhetünk a „élet vízének” készítési módjába és meg is kóstolhatjuk a nemes nedűt. Délután megtekintjük Skócia legnépszerűbb kastélyát, az Atholl hercegek és grófok székhelyét, az impozáns, hófehér Blair kastélyt. Termeinek berendezése a leggazdagabbak közé tartozik. Hatalmas parkjában a színpompás tollazatú, büszkén lépdelő pávák köszöntik a látogatót. Szállás Perth környékén.

5. nap: St. Andrews-Dundee-Arbroath-Glamis kastély
Reggel kirándulás az elbűvölő tengerparti St. Andrewsba, a golf szülővárosába. A Skócia legrégebbi egyetemének is otthont adó városban sétálunk az ország legnagyobb és legősibb katedrálisának romjai közt. Dundee-ban a Discovery hajó fedélzetén megismerkedhetünk a XIX. századi hajózás körülményeivel és Scott kapitány Antarktisz expedíciójának történetével. Látványos tengerparti úton haladva fotószünetet tartunk Arbroath kikötőjében, majd a mágikus varázsával mindenkit rabul ejtő Glamis Kastély vár ránk, mely a tündérmesék és legendák világát idézi fel. Itt töltötte Erzsébet királynő gyermekkorát, újra felbukkan Macbeth alakja és talán kísértet(ek) is. Visszautazás a szállásra az esti órákban.

6. nap: Linlithgow-Edinburgh
Reggel a Forth Bridge függőhídjáról élvezhetjük a folyó tölcsértorkolatának egyedi látványát, majd a Linlithgow palota tóparton álló csodálatos romjaival ismerkedünk, amely egykoron a Stuart királyok lakhelye volt. Itt született a skótok hányatott sorsú királynője, Mária is. Edinburgh kikötőjében, a Royal Yacht Britannia-nak a fedélzetére lépve ízelítőt kaphatunk a sokat megélt fenséges hajó érdekes utazásaiból, melynek során több, mint 40 éven át szelte a világ óceánjait, és büszkén szolgálta a fedélzetén utazó királyi családot. 1997-ben Edinburgh nyerte el a jogot a királyi yacht kiállítására. Délután városnézés Skócia lüktető fővárosában, Edinburgh-ban, melynek során a Royal Mile-on végighaladva szinte láthatjuk magunk előtt az egykor itt vonuló királyi meneteket a Holyrood palotába. Számos műemlék épület található itt, mint a St. Giles katedrális, ahol John Knox hirdette a reformációt. Szűk sikátorokban lévő, több emelet mélységben végződő lakóházak meséi őrzik a város mindennapi életének évszázadokra visszanyúló történelmét. Ellátogatunk a kialudt vulkán tetejéről szemlélődő várba, falai között híres skót királyok útjaira lépünk és még magyar vonatkozásokat is felfedezhetünk. Megtekintjük a száz évre befalazott skót koronázási ékszereket és az angolok által elrabolt majd visszaadott Végzet Kövét is. Szállás Edinburgh környékén.

7. nap: Edinburgh
Reggel szabadidő keretében felfedezhetjük Edinburgh belvárosának rejtett zugait, tipikus skót souvenir tárgyakat vásárolhatunk vagy felkereshetjük a város valamelyik múzeumát. A déli órákban a templomos lovagoknak és a „Da Vinci kód”-nak köszönhetően elhíresült, gyönyörű kőfaragásokkal és boltívekkel díszített Rosslyn kápolna titkainak nyomába eredünk. Kora délután a Világörökség részét képező New Lanark-ba utazunk, mely a XVIII. sz. végén ipari- és társadalmi mintatelepüléssé vált a filozófus és vállalkozó Owen kísérletének köszönhetően. Szállás Glasgow környékén8. nap: Glasgow-Budapest

Kora reggel transzfer a glasgow-i reptérre, hazautazás menetrend szerint.
 


Időpont: 2017 Július 1-8.
PÓTCSOPORT: 2017 Július 8-15.
Részvételi díj:
359.900 Ft/fő + ill

Utazás: repülővel / autóbusszal 
Szállás: *** szállodában 
Ellátás: félpanzió
Egyágyas felár: 91.000,- Ft/fő 
Reptéri illeték: kb.: 35.000,- Ft/fő 
Csomag díja: nagy kézi: 26.400 / feladató: 23 kg: 33.900 Ft/db
Biztosítás: 500,- Ft/fő/ nap 
Sztornó biztosítás: 1,5% 

Tervezett menetrend(Wizzair)
Budapest-Glasgow:  ....
Glasgow-Budapest : .....

Belépők várható ára:
Linlithgow Palota 5,50GBP
Stirling vár 13,00GBP
Inveraray kastély 10.00GBP
Nevis Range felvonó 11.00GBP
Eilean Donan kastély 6.00GBP
Urquhart vár 7.20GBP
Blair kastély 9,50GBP
Whisky főzde 6,00GBP
Glamis kastély 9,75GBP
St Andrews 5,00 GBP
Edinburgh vár 16,00GBP
Rosslyn Chapel 9,00GBP
Royal Yacht Britannia 11,75GBP
Delfinles 15.00GBP
Historic Scotland bérlet 7 napos 37 GBP


UTASVÉLEMÉNY:

Tisztelt Iroda! Kedves Krisztina,
engedje meg, hogy ezúton köszönjük meg a kitűnő szervezést az úttal kapcsolatban.
Horváth Zoltán idegen vezetése pedig pazar volt. Kiemelkedő lelkesedése és tudása, idegenvezetése talán a legjobb , amit valaha láttunk, hallottunk.
Úgy gondoljuk, hogy az ő munkája nagy mértékben hozzájárult ahhoz , hogy a csoport jól érezze magát és maradandó élményeket kapjon Skóciáról!!
Kérem adják át neki a köszönetünket a kitűnő munkájáért!!
üdvözlettel:
Dr. K. Zsolt - 2015 07 07

1 ágyas felár: 
Azon kedves utasaink részére, akik egyedül jelentkeznek, de nem szándékoznak az egyágyas szoba felárát megfizetni, vállaljuk a társítást két ill. háromágyas elhelyezéssel. Erre vonatkozó igényeket a foglalással egyidejűleg kérjük jelezni! Amennyiben irodánknak nem áll módjában szobatársat találni, az egyágyas felárból 20.000 Ft-ot irodánk átvállal. Közeli indulásokra jelentkezés esetén a felár nélküli egyágyas elhelyezést, nem automatikusan garantáljuk!
Stornó biztosítás: 
Az utazás alapára nem tartalmazza a stornó azaz útlemondási biztosítást.
Úti okmány: 
Indulás előtt ellenőrizze úti okmánya érvényességét! EU országokba és Angliába is érvényes, új típusú személyigazolvánnyal is lehet utazni. Gépjárművezetői engedély nem fogadható el személyazonosító okmánynak. Külföldi állampolgárságú utasainknak az esetleges vízumigényüket, beutazási feltételeiket egyénileg kell intézniük.